Literatura

Jak to Polska jest w świecie (Zachodnim i Wschodnim) (wiersz)

abojawiem

Niektórzy z upodobaniem

szukają Ameryki,

a niektórzy Rosji

tam, gdzie jest Polska.

Może i wiedzą

czego szukają,

ale czy wiedzą co tracą.

 

A czy znajdą, czy nie znajdą,

szybko się przekonają

i docenią siebie nawzajem

(daj Boże żeby tak jeszcze

dzięki wierze i polityce)

czym jest Polska w Polsce,

czy jest, czy nie jest w Europie.

 

 

P.S.

Bo skoro my Polacy

tacy jesteśmy światli,

tacy skorzy do świata,

że gdzie i jakżeby nie,

wszędzie byliśmy,

wszystko widzieliśmy,

no to zobaczmy jeszcze

kim sami dla siebie

(nawzajem) jesteśmy. 


przysłano: 22 listopada 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca