Literatura

*** czas niespełniony / wybucha jak granat (wiersz)

Wiesław Janusz Mikulski

WIESŁAW  JANUSZ  MIKULSKI

                    (ur.1959)

 

 

 

                                                           z cyklu „Pustynie nocy i dni”

 

 

              *

          *      *

 

czas niespełniony

wybucha jak granat

rozrywa wszystkie słowa

fałszywe nieszczere

wśród dymu niewierności

niewiele znaczą

zmysłowe tańce

kiedy wychodzimy jak z teatru

po balu

ubożsi o samych siebie

o szczęście zagubione gdzieś

w mroku


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

*** zapakowałem słowa / w kufer ciszy
Wiesław Janusz Mikulski
ŻYCIE (II)
Wiesław Janusz Mikulski
*** czas tak bardzo / wieje chłodem
Wiesław Janusz Mikulski
CZAS JAK MUR
Wiesław Janusz Mikulski
TAK DZISIAJ JEST
Wiesław Janusz Mikulski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca