Literatura

Kto? (wiersz)

Kinga I.

Skąd ta magia, czar i urok

niby nimfa, przenikliwie patrzy,

szuka – dobra?

Czystym alabastrem spowita,

blaskiem swym oświetla nam drogę.

Przytulając się do jej ramion

oddajemy duszę Tobie.

 

Czasem szatanem zdaje się być kusząc

czynem,słowem i gestem.

Próżny i głupi kto daje się zwieść!

Bo w środku śpi na puchowej kołderce,

mały chłopczyk z wydętym brzuszkiem.

Gdy go przytulasz czujesz jak ogrzewają ci serce

pierwsze, wiosenne promienie słońca.

I wciąż chcesz jeszcze i jeszcze...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 24 listopada 2013, 23:13
"Tobie" - czyli komu?
Dla mnie ten tekst nie ma spójności.
pozdrawiam
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 25 listopada 2013, 13:53
Przypominają mi się moje pierwsze próby pisania. Egzaltacja na silę ujęta w tajemniczość. Czujesz magie poezji w sobie ale jeszcze ujście nieporadne :)
przysłano: 24 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

Paranormal
Kinga I.
Życzenia matki
Kinga I.
My ....
Kinga I.
Maleńka
Kinga I.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca