Literatura

Jak tu coś robić (wiersz)

abojawiem

Jak tu coś robić bez wsparcia,

żeby chociaż duchowego.

Żeby więc nawet samemu

dla siebie było się wsparciem

i to oglądając się i nie oglądając

na kogoś. A i w życiu, cóż nam

może być dane raz na zawsze.

Ale oczywiście, że jest nam dane,

jeśli sobie sami to wywalczymy,

znajdziemy, albo i zgubimy.

Tak czy inaczej, kiedy na to

zasłużymy, czyż nie sługi

(uprzejmi) i sługusy (dozgonne),

bo na pewno nie niezależni

od siebie nawzajem ludzie. 


przysłano: 26 listopada 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca