Literatura

138 (wiersz)

taryfiarzgazu

 

 

platynowe myśli jej: dla baby
jaranie,
dla chłopa picie,
czemu? pytam, bo chłopy to są leniwe, leniwce takie,
alk ich pobudza,
koguciki się robią, baby za to są gadatliwe, zrzędliwe,
dym je spowalnia trochę, a po alku dziewczyny się
zachowują źle,
są kłótliwe, chociaż też zależy od związku,
najlepiej
więc niech baby jarają,
a chłopy piją,
tyle,
a fajne są te spotkania z obcymi ludźmi,
których chcesz jeszcze potem kiedyś zobaczyć,
z tym kierowcą
to chyba
nawet przeszłam na ty,
pytał kiedy wracam do holki,
pierwsze co, to weszliśmy do domu,
rzuciłam plecak i co, jedziemy do kofiszopu?
ja, aldona i justek,
pomagałam nawet justynie, szłam na pokoje i mowię:
ja pyrtolę, kurna,
zadżejbista robota, wystarczyło
zmienić pościel, kurze, papier, że nic nie
doszorowywać,
tylko szybko, prosto i łatwo, od siódmej
rano, zanim wstałam, papieros, kawka, to była jedenasta, wtedy jej cykłam
cztery pokoje, bach bach, ale
jakbyśmy razem od rana we dwie, to szybciej,
to jest
osoba, z którą lubię pracować,
dobrze się zgrywamy, ja brałam się do ręcznych,
a justyna do wypażarek,
hotel nazywał się bum przez dwa o,
a ty co się
tak uśmiechasz, przecież i tak mnie nie słuchasz, a wtedy
w polsce
spadł śnieg, pamiętam, leżałam
na holenderskiej plaży,
a w polsce leżał śnieg
w maju

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca