Literatura

143 (wiersz)

taryfiarzgazu

 

 

 

szykuję się od czterech godzin
do obrazu i nie jadę rady,
daję dary,
sijefes pieprzony,
syndrom chronicznego zmącznienia bochenka głowy,
zwapnienie widzę, mózgu smoła,
myśli pierze, łałach, kręcę się w kółko jak niedorozwój po domu,
siadam, wstaję,
biorę pędzel, odkładam, dłubię w jakimś słoiku, potem oku,
gesso z plastiku, nie potrafię
zobaczyć
całości w czasie, gruntuję pudełko po piccy w międzyprzestrzeni,
widzę, blokada, tylko strzępy kolorów, interwały,
łeb mi opada,
ten ciężar w czole,
czym właśnie jest ten ciężar banyje, zsuwam się po ścianie,
śmieszne, myślę, kolejna fotokopia artysty z obowiązkowym problemem ze sobą,
z jednej strony głodne kompensacji ja żywi się pysznym
samowyobrażeniem och, niezrozumianego ach, cierpiętnika,
z drugiej
czuję się jak schematyczny niedojeb,
chcę zarabiać papę,
chcę śmigać organizką, pach pach,
agencja, kontakty, systematyczną pracką i dyplomacką przez parę
lat, plus obrotność, obrr,
się dojdzie
do pięciu tysi mięsięcznie, co póki co jest moim sensownym minimum,
minimum indyka, co myśli
o niedzieli,
a w piątek mu przepisali eseseri

 

 

 

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 6 grudnia 2013, 08:30
I nawet nie wiesz jak Cię dziś rozumiem...
Doremi
Doremi 6 grudnia 2013, 12:05
'kolejna fotokopia artysty z obowiązkowym problemem ze sobą'

i ty i ja i on i ona i my i wy

kolejne kopie z obowiązkowym problemem ze sobą...
przysłano: 6 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca