Literatura

Rozdroza (wiersz)

Piotr Osowski

Przypominasz mi zapach lata ,ten ostatni

z tgych tak wielu.

-Mieniące się maki,

na których kładłaś swą rozmarzoną głowę.

Chwytałaś nowo popznaną miłość,

chcąc wypić ją do ostatniej kropli.

ząchwycona ciepłem późnego wiecvzora

i tym chłodnym porankiem.

ćo wiatr niusł od jeziora.

Tak mocno pragnełaś.

A ja potem patrzyłem,

nie wierząc co widzę

Ty wtulona w obięciach zdrady

w innej spałaś radości.

 

Pachniesz mi jesienią

od łes  nieprzebranych ilości.

Skrzętnie ukrywane prawdy,

które i tak ujrzały rzeczywistość.

Jak l;iść spadający na drogę

po której stawialiśmi pierwsze kroki.

 

To nasze szczęście ,dziśtak rozdarte

w słoty te nie pogodne- przy spotkaniu

odwiedzam bez twej wiedzy.

Bo serce krwawo zgnębione 

Po to by zostawić innemu cierpieniu

Pozwól odpocząc memu istnieniu.

Tak mocno w nim trwasz,

uwolni mą dusze pragniesz tego jak ja!

 

Puste przeszczenie wołają słowa ,

które nigdy już nie wrócą 

Wtedy to właśnie przykrywam się 

obrazami twego spojrzenia ,

owraca złość ,i zachwyty

Na powrót jesteś w mych ramionach 

Tak jak bym ukradł iebie

własnym wspomnieniom.

 

Stoje i patrzę -Odezwi się 

boje się i jestem wzruszony

Czekam!

Kiedy minie ta niepogoda

na moje o Tobie MARZENIA.

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Piotr Osowski
Piotr Osowski 6 grudnia 2013, 12:18
Jest to żywe wspomnienie o osobie ,która trwale zapisała się w mej histori i żyje ,żyje koło mnie lecz jest nie dostępna .
Mithril
Mithril 6 grudnia 2013, 12:28
zanim cokolwiek wkleisz najpierw wielokrotnie sprawdź - bo nasadziłeś byków jak w "kaszy skwarek"
calvados
calvados 6 grudnia 2013, 12:41
tygch - tych, ćo- co, pragnełaś- pragnęłaś<bezokolicznik na ''ąć'' w formie czasu przeszłego- kończymy przed ''ł'' na ą lub ę,
boje-boję, stoję w formie czasu teraź. w 1 os. stosujemy -ę
odezwi- odezwij
iebie- ciebie
nie pogodne- niepogodne razem, przymiotnik
owraca- powraca
dusze-duszę
łes- łez
niusł- niósł bo nosić
Trochę tego jest, już dalej mi się nie chce wypisywać, nie czynię tego ze złośliwości, pozdrawiam
przysłano: 6 grudnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca