Literatura

wielkie umysły...? (wiersz)

Halina Bilenki

poprzewracało się w umysłach wielkich

nagromadziło w nich domysłów wszelkich

bez korektury założeń fałszywych

bez wyznawania myśli niegodziwych

w mocnej tradycji nieomylności

bez kompromisu dla przyzwoitości

"nihilis novum "stał nowym parolem

a ja to chrzanię oznajmiam pospołem

i wypatruję umysłu mniejszego

bardziej prostszego i...

mądrzejszego


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

"POWRÓT TATY"
Halina Bilenki
EURopa
Halina Bilenki
P JAK SŁOWA ESTETA
Halina Bilenki
KRYSZTAŁOWE WYMIARY
Halina Bilenki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca