Literatura

niecierpliwość (?) (wiersz)

Halina Bilenki

weź mnie pod magiel

 

proszę

 

nie szczędź

słów prawdy mojej

 

zatrzaśnij drzwi jeśli trzeba

i okna pozamykaj

 

 

przeforsuj wszystkie szuflady

by nic z nich dla parady

na wierzchu blasku szukało

z tendencją

że braw jest mało

 

 

zaniechaj obaw roszczenia

że krzyk twój w połowie zduszę

 

czas przestał na de mną

litować

 

ogrzać się życiem muszę


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 11 grudnia 2013, 23:54
"weź", "nie szczędź", "zatrzaśnij", "przeforsuj", "zaniechaj" - to się człowiek napracuje ;) "nie szczędź mi
słów prawdy mojej" - troszkę zgrzyta mi tutaj "mi" i "mojej" tak blisko siebie.
przysłano: 11 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

"POWRÓT TATY"
Halina Bilenki
EURopa
Halina Bilenki
P JAK SŁOWA ESTETA
Halina Bilenki
KRYSZTAŁOWE WYMIARY
Halina Bilenki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca