Literatura

150 (wiersz)

taryfiarzgazu

 

 

wiem, że to nie ja,
film chińska kawa z alem paczino,
ta myśl, którą omijam,
a jednak papieros,
groprinosin za godzinę,
nazwa leku,
nic


odchrząknięcie,
stuk klawiszy,
skóra dłoni, pociągnięcie nosem,
marzę,
najchętniej stworzyłbym coś,
ale jeśli dla mnie prawdą
jest walnięcie pięścią w klawiaturę:


mjn,
to czym jest to,
pociągnięcie nosem, stuk
klawiszy,
kaszel


ciekawe, waliłem pięścią
w nią trzy razy i dopiero
za trzecim wbiło em jot en,
pierwsze dwie prawdy zioną pustką

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 12 grudnia 2013, 08:59
Brak inspiracji?
taryfiarzgazu
taryfiarzgazu 12 grudnia 2013, 11:07
Inspiracja brakiem.
calvados
calvados 12 grudnia 2013, 11:39
i tak bywa, czasem chciałabym,żeby oprócz braku talentu i inspiracji to były jedyne moje problemy...bo to w sumie taki nieistotny drobiazg w życiu. Ten kto ma prawdziwy talent czasem potrafi go zaprzepaścić albo z lenistwa nie pracuje nad własnym rozwojem twórczym.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Dobre pyatnia. JA to moja twórczość czy ja, to skóra i kaszel? A może oba na raz?
przysłano: 12 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca