Literatura

sen o wolności... (wiersz)

Halina Bilenki

ja mogę tobie

tylko na wolność

drogę otworzyć

 

innego wyjścia nie masz

 

tkwiłeś w pozycji siedzącej

wszystko obserwując

 

lecz przejmując mało

zmianami w systemie

dynamiki własnej

 

nawet nie dostrzegłeś

przestrzeni zbyt ciasnej

która twą biernością

horyzont skurczyła...

 

 

dziś w nocy wyrażnie

o wolności śniłam


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 grudnia 2013, 12:33
...świetne, zajebiste - samo życie!
calvados
calvados 14 grudnia 2013, 12:34
Sny o wolności, jedyną wolnością czasem...
przysłano: 14 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

"POWRÓT TATY"
Halina Bilenki
EURopa
Halina Bilenki
P JAK SŁOWA ESTETA
Halina Bilenki
KRYSZTAŁOWE WYMIARY
Halina Bilenki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca