Literatura

list z butelki (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

nie myśl myślenie przecież boli

bardziej niż zwykła niecodzienność

bardziej niż ci co dla swawoli

pozwolą wszystkim kwiatom zwiędnąć

 

więc pozawijaj myśli w kłębek

i wyślij tej co była w tobie

być może z żalu serce pęknie

albo z nich szalik sobie zrobi

 

nie ma znaczenia tak czy owak

kiedy nadzieje wokół świeże

spróbuj je tylko zmienić w słowa

te którym umiesz jeszcze wierzyć

 

a kiedy przyjdzie czas wspominań

nie myśl kto winny a kto wcale

życie zbyt często się przegina

i zmienia w proste i tak dalej


wyśmienity– 11 głosów
3 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 28 grudnia 2013, 11:10
świerze- świeże, myslenie- myślenie, pozdrawiam
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 28 grudnia 2013, 11:23
dziękować.. się rozpędziłem z tą świeżością:)))))
Mithril
Mithril 28 grudnia 2013, 12:25
druga poniżej

- reszta, do, jakiej przywykłem
gaj
gaj 28 grudnia 2013, 12:38
Masz rację Grześku.
Przeczytać to za mało
Nawet zrozumieć - nie wystarczy...
Pozdrawiam.
Ata
Ata 28 grudnia 2013, 12:55
Milo przeczytac, milo :)
cloudia
cloudia 29 grudnia 2013, 16:20
Najlepsza druga. Lubię taką szczerą naiwność podlaną kropelką ironii. Reszta też ujdzie ;-)
...
... 2 stycznia 2014, 11:55
ostatnia bardzo piękna...
Wiktor Smol
Wiktor Smol 14 stycznia 2014, 06:36
Pozwoliłem sobie zamieścić na Facebooku. Dobre trzeba promować, prawda.
przysłano: 28 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca