Literatura

paranoja (wiersz)

kerrang

(sugestywna apokalipsa? - przyp. Szluger)
Gdy mrok wieczoru
w noc się zacznie zmieniać
i ciężkie trumny zostaną otwarte
gdy ścierwo zacznie śmierdzieć potwornie
a rój robaków wypełznie oczyma
Gdy noc już dniem nie będzie przerwana
a wieczna ciemność
zawiśnie nad światem

NIKT NIGDZIE i w NIKIM
nie znajdzie oparcia
szaleństwo się zmieni
w życie normalne
Skrzydła aniołów
są szare i brudne

wyśmienity– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 sierpnia 2001

Inne teksty autora


kerrang
most
kerrang
paranoja
kerrang
alko
kerrang
czasami czuję
kerrang
zachwianie
kerrang
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca