Literatura

Wariacja na temat zapisu w "Dzienniku" z 9 listopada 2012 roku (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

jest siódmy lutego 2002 roku godzina 17:18

mam parcie żeby napisać haiku rozkwitające

ale go nie napiszę

(przynajmniej teraz)

 

bardziej interesuje mnie to

od kogo pożyczę 500 złotych

bo mam ochotę opuścić

Olsztyn

(co najmniej na dwie doby)

 

i to jest dopiero twarda

jak Alleluja w Galilei1

liryka

 

 

9 stycznia 2014, 21:42:40

1Cytat za: W. Broniewski, Ballady i romanse.


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca