Literatura

Na przejściu dla pieszych (wiersz)

CDE

zapomniałem jak się patrzy na gwiazdy

sprzedaję szczęście

które jeszcze mam

licytuje się

aukcje nie cieszą się powodzeniem

 

na drogach nadziei

zawsze pali się czerwone światło

ruch jest jednostronny

schematyczny

 

jestem prawie głuchy

a w pobliżu sami wścibscy lekarze

astronomiczne pytania

 


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 15 stycznia 2014, 13:55
ostatnia jeszcze jak cię mogę... :) a nawet całkiem dobra. Reszta to dla mnie powtórzenie po raz milionowy tego co już było w poezji (lepszej, czy gorszej), choć wiem - dla każdego jego wiersz jest zazwyczaj zawsze tym pierwszym, osobistym.
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 15 stycznia 2014, 22:24
piszę bo lubię a nie że ma się podobać. tyle w temacie
cloudia
cloudia 16 stycznia 2014, 15:36
To nie jest kwestia pisania, to jest kwestia publikacji i poddania się ocenie ogółu. I to "lubię", zyskuje wtedy zupełnie inny, niespodziewany dla autora wymiar ;-)
przysłano: 15 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca