Literatura

nic już nie mów... (wiersz)

Halina Bilenki

twierdzisz często i namiętnie

(uprzedzenia wymiatając)

żeś przyjaciel mi życzliwy...

 

do tych wyznań się skłaniając

wzajemnością opatrzona

z sercem w dłoni i też w mowie

wyznaję swoje rozterki

 

niech mi przyjaciel podpowie

skąd się bierze mój niedosyt

w pomarańczach i...

błękitach

 

ty patrzysz na mnie zdziwiony

twierdząc

że ja w zabobony wierzę...

 

przyjacielu

ja myślałam

że wzajemnie

z racji duszy...

 

podchodzisz do mnie znienacka

i przytulasz...

 

głaz się kruszy

a z nim wszystkie me rozterki...

 

 

na błękicie fojerwerki

a powietrze aromatem

pomarańczy nasiąknęło

 

przyjacielu

nic już nie mów

 

serce za mnie już pojęło


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 18 stycznia 2014, 21:23
"twierdzisz często i namiętnie
(uprzedzenia wymiatając)
żeś przyjaciel mi życzliwy...

do tych wyznań się skłaniając
wzajemnością opatrzona
z sercrm w dloni i też w mowie
wyznaję swoje rozterki

niech mi przyjaciel podpowie
skąd się bierze mój niedosyt
w pomarańczach i...
błękitach

ty patrzysz na mnie zdziwiony
twierdząc
że ja w zabobony wierzę...

przyjacjelu
ja myslałam
że wzajemnie
z racji duszy...

podchodzisz do mnie znienacka
i przytulasz...

głaz się kruszy
a z nim wszystkie me rozterki...


na błękicie fojerwerki
a powietrze aromatem
pomarańczy nasiąknęło

przyjacielu
nic już nie mów

serce za mnie już pojęło"


bŁożesztymój.........................byki popraw
kopia cesarza internetu 17 maja 2014, 17:41
Warto też pochwalić za mądrą treść, a nie błędów się czepiać
przysłano: 18 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

"POWRÓT TATY"
Halina Bilenki
EURopa
Halina Bilenki
P JAK SŁOWA ESTETA
Halina Bilenki
KRYSZTAŁOWE WYMIARY
Halina Bilenki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca