Literatura

Siostra (wiersz)

Christiane

( w ciemnościach kryje się ...prawda? - przyp. Szluger)
Siedzę w ciemności,
Patrzę na kopcący knot
Wygasłej już świecy.
Ona siedzi za ścianą.
Czekam na ciebie.
Kiedy znowu do mnie przyjdziesz?
Lubię patrzeć jak siedzisz
Na parapecie za oknem.
Z twoich małych paluszków kapią krople krwi...
Słyszę jak te cenne perełki
Obijają się o sprzęty.
Dotykam twojej małej rączki
Krew cieknie mi aż do łokci.
I znowu przyszedł, zabrał ciebie,
Znowu...
Słyszę jak do mnie mówisz
Choć masz zamknięte usta...
Mówią mi, że to dobrze
Tam będzie ci lepiej.
Łzy płyną po moich policzkach
Łapię je do zielonego kubka z napisem
'Always look at the bright side of life...'

niczego sobie+ 17 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
fredzia 12 marca 2003, 13:09
dekadentyzm już jest za nami bejbe
PAtS
PAtS 25 kwietnia 2007, 10:31
super. . pozdrawiam .
przysłano: 2 września 2001

Inne teksty autora

Kropla
Christiane
***
Christiane
***
Christiane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca