Literatura

Skrzydła (wiersz)

calvados

Stróżu spokojnego snu
Zmęczony czuwaniem
Aniele o rumianej buzi
Pozbawiony skrzydeł

 

Opiekuj się do porannego
Dnia zaciśniętej pięści
Dzieckiem poczętym

W porze strachu

 

Posyp niebieskim pyłem
zmierzwione włosy
Zamknij  obręczą skrzydeł

Przestrzeń zapachu dymu

 

 


niczego sobie 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
cloudia
cloudia 22 stycznia 2014, 13:22
Cóż... wolę jednak oryginał ;)
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 22 stycznia 2014, 13:27
"szyszki rzęs" mega nie trafione
a Fidel Castro na końcu, jakby z innej bajki... wpadł niespodziewanie jak Hiszp. Inkwizycja
calvados
calvados 22 stycznia 2014, 13:33
Może i te szyszki nie są trafione, później się nad tym zastanowię
Hiszpańska inkwizycja, hm..pewna piękna kobieta sporo wniosła w tej sprawie,
a z tym Castro to spora przesada. Interpretacja rządzi się swoimi prawami, np. anioł zaprószył ogień iskrami ze skrzydeł, powstał pożar... I nie wiem co bardziej durne, Castro z cygarem podpalający pokój dziecka czy anioł, który nie dopełnił obowiązków i stał się mordercą...
Wycięłam ''dym z cygar'', skoro mają się tylko kojarzyć z kubańskim dyktatorem...
Mithrill 25 września 2014, 09:44
chyba chciałeś coś tak na podmiankę a wyszło pospolicie jak zwykle
przysłano: 22 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Kwiaciarka
calvados
Glina
calvados
Gliniany garniec
calvados
Pomarańcze
calvados
Spacer
calvados
Doktorek
calvados
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca