Literatura

Projekcja (wiersz)

Druid777sg

W poszukiwaniu piękna tego świata
odsunąłem kotarę by wpuścić trochę światła
bo przecież absolutna ciemność
czeluść nieogarnięta przez zmysły
nie może być początkiem ani końcem
wierzę że nie jest sensem
istotą rzeczy
przerażającą prawdą o samotności

 


fatalny 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 24 stycznia 2014, 08:50
...duby smalone
Jollla
Jollla 24 stycznia 2014, 08:55
no masakra czyli wszystko co najgorsze w wierszoklectwie
Margo 24 stycznia 2014, 10:15
rozumiem przesłanie, na temat formy jeszcze się nie wypowiadam
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Czy tak nie byłoby odrobinę lepiej? :

W poszukiwaniu piękna
odsunąłem kotarę by wpuścić trochę światła
przecież absolutna ciemność
nie może być początkiem
ani końcem

To aby Ci uzmysłowić kierunek poprawek w Twoich tekstach. Praktycznie każdy wymaga wzięcia go pod lupę pod tym kątem.
Jan Stanisław KICZOR
Jan Stanisław KICZOR 25 kwietnia 2014, 20:55
Przegadane.
"szanta" jakiś kierunek wskazała.
Trzeba myśl otrzepywać z nadmiaru opisujących ją słów. Zostawiać samo jądro rzeczy.
przysłano: 23 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca