Literatura

Pozostaw tylko... (wiersz)

Rudolf Teodor Czajor

zbaw nas panie
od tego wszystkiego i tyle

 

tylko kamień gorący światło czyste
niech zostanie
bezsenność i wina w oku

 

a każdemu na drogę kolec różany
pod pachy
niech boli niech bardzo boli
kamień niech pali pali pali
i oślepia czyste światło


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 stycznia 2014, 15:41
pozaliryczne i łopatologiczne dyrdymały z "coślinąnajęzyku"
Jollla
Jollla 26 stycznia 2014, 17:20
zbaw nas panie
od tego wszystkiego i tyle

tylko kamień gorący światło czyste
niech zostanie
bezsenność i wina w oku

a każdemu na drogę kolec różany
pod pachy
niech boli niech bardzo boli
kamień niech pali pali pali
i oślepia czyste światło

Jakoś tak to widzę i jest lekko i przyjemnie ;)
Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor 26 stycznia 2014, 18:19
Miło i korzystam Jollla, oczywiście bardziej płynie. Dziękuję.
przysłano: 26 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

W iluzji jest znikanie
Rudolf Teodor Czajor
Czy pani
Rudolf Teodor Czajor
W tobie diamenty nieba
Rudolf Teodor Czajor
Deszcz
Rudolf Teodor Czajor
Co milczy
Rudolf Teodor Czajor
Piórnik
Rudolf Teodor Czajor
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca