Literatura

po złamany szyfr zatopionych wysp (wiersz)

Jarosław Baprawski

kiedy dobiję do brzegu beznadziei

bez żagla bez wioseł bez gwiazd

 

połóż mi palce na powieki

obrysuj fioletem krawędź

 

na marginesie ust

paciorki z soli zliż

 

świecidełka snów

bez znaczenia

jak wolisz

 

klucz

 

 

 

 

 

 

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 29 stycznia 2014, 12:01
I porusza, gdy tak się dzieje, efekt jest osiągnięty. Fiolet przy powiekach- obrazowe, tak jak wytatuowane łzy w kąciku oka recydywisty. Lubię do Ciebie wracać. Przykuwasz uwagę, jesteś wyrazisty w przekazie, barwny, dosadny, nie przeszkadza mi to, podmiot w Twoich utworach nie jest mdławą postacią, ma swoje wzloty i upadki, doświadczenia z kobietami, ma dystans do świata, a czasem odsłania wrażliwość, nic nie jest przekłamane, nawet jak coś jest szare- to i tak prawdziwe...pozdrawiam
Mithril
Mithril 29 stycznia 2014, 16:00
"kiedy dobiję do brzegu beznadziei
bez żagla (...) wioseł [ i ] gwiazd"
cloudia
cloudia 29 stycznia 2014, 19:18
"kiedy dobiję do brzegu beznadziei
bez żagla wioseł bez gwiazd

przyciśnij mi palcami powieki
narysuj fioletem (fioletowe) kontury"

Tyle tego będzie ;-)
przysłano: 29 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca