Literatura

limeryki - bardzo dawne - cz. 1 (wiersz)

Evit-ka

1.„rozmodlona”

 

pobożna Marianna z Lęborka

miewała obsesję rozporka –

szczególnie w czas mszy w niedzielę

na modłach w miejscowym kościele –

chuć kryła w różańca paciorkach

 

2. temperamentny”

 

z Białowieży cichy leśnik

  1. dębu BARTKA wnet rówieśnik –

miał nielichy temperament

raz brał damę – raz jej mamę -

ot obleśnik

 

3. ciążarówka”

 

nieletnia Halina z Raciążyc

z lubością chodziła w ciąży –

a może nawet nie tyle

co smakowała te chwile

gdy ludzkość do ciąży dąży

 

4.męczennik”

 

uznany koszykarz z Wrocławia

  1. na życie puszczając pawia –

przyznał – nie wiedzieć dlaczego –

że w łóżku (choć jest do niczego)

proszącym rzadko odmawia

 

5. „zinformatyzowana”

 

salowa zmysłowa ze Zgierza

do nowych rozwiązań wciąż zmierza

nocą – gdy w domu brak chłopa –

z wdziękiem podłącza laptopa

z pornolem szukając przymierza – zamiast pacierza


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 29 stycznia 2014, 13:47
i tak bywa :)
przysłano: 29 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca