Literatura

będziesz w raju (wiersz)

Jarosław Baprawski

tęsknię za dzikim kurestwem

życiu przepijanym noc w noc

z nogami dziwek na ramionach

 

kurwa jakie to piękne

staczać się w dół

pod kołdrą snu

 

 

jaki chuj mnie natchnął

bym pisał wierszem

wznosił ponad

stan cieczy

lewitował

śmierć

 

codzienność dobija

moje miecze leżą odłogiem

konie zdechły zbroja obrosła legendą

 

tak szczerze to nie chce mi się żyć

zmęczony każdym beznadziejnym dniem

wyglądam jasnego gromu wojny zarazy i śmierci

z głodu mam tylko zaprawdę

 

powiadam ci jeszcze dziś

 

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Cytra
Cytra 29 stycznia 2014, 20:16
Ten co cię natchnął, wiedział co robi :) Ja mu dziękuję.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
A ja mam odmienne zdanie- potrafisz te same emocje lepiej a mimo to mocniej wyrazić :)
przysłano: 29 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca