Literatura

bez entuzjazmu (wiersz)

abojawiem

bez entuzjazmu

a choćby i naiwności

co to za życie -

czar prysł jak

bańka mydlana

 

a to co zostało -

jeżeli coś zostało

przecieka jak woda

albo jak piasek

między palcami

 

a wcale by tak

być nie musiało -

gdym tylko sam

dla siebie znowu był

największym wsparciem

 

chociaż to co się stało

już się nie odstanie - poza

tym że czar miłości może

zawsze coś namieszać

czemuś przeszkodzić.


przysłano: 31 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca