Literatura

prognoza na jutro (wiersz)

Vragoo

czas wyczekiwać jutra, postawić kropkę nad tu i teraz,
wypełnić kieszenie, niby na zapas, niby z przekory,
by nas nie zabrakło.
jak być zapamiętanym? jak najbardziej.

 

wszystko przed nami. w tyle zostały antarktydy,
bieguny zdobyte przez serca, epoki lodowcowe,
susze i zjawiska, o których nie warto pamiętać.

 

ślepym uliczkom przywróciłaś wzrok.
prowadzą do domu. musiał się wyhulać wiatr.


niczego sobie 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mirek
Mirek 31 stycznia 2014, 13:03
przejmujące te słowa. jak krajobraz syberii niemal i prawie tak samo działające.
ona jest za daleko, by naprawdę robiła na mnie jaieś wrażenie.
ot, natchnione baju baju... sobie a muzom
Vragoo
Vragoo 31 stycznia 2014, 13:05
Mirek, dzięki za opinię.
...
... 31 stycznia 2014, 13:23
za dużo lodu jak dla mnie ()średniawka
Vragoo
Vragoo 31 stycznia 2014, 13:30
ok, aramena12, dzięki. To średniawka, czy słaby?
Mithril
Mithril 31 stycznia 2014, 14:28
"czas wyczekiwać jutra, postawić kropkę nad tu i teraz,
wypełnić kieszenie. niby na zapas, niby z przekory,
[a]by nas nie zabrakło. (...) wszystko przed nami. w tyle

zostały antarktydy, bieguny zdobyte przez serca, epoki
lodowcowe, susze i zjawiska, o których nie warto pamiętać.

(...). musiał się wyhulać wiatr."


to "jakcięmogę" można pozostawić......................reszta niestrawna
Vragoo
Vragoo 31 stycznia 2014, 14:41
Mithril, dzięki! Dobrze, że coś tam strawić się udało. Pozdrawiam
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 31 stycznia 2014, 15:31
i teraz to jest strawne jak najbardziej:)
Vragoo
Vragoo 31 stycznia 2014, 15:34
niech będzie :)
Ir
Ir 31 stycznia 2014, 19:10
Nie wiem czy to wersja pierwotna czy po korekcie, ale całkiem przyswajalny obraz :) z tym "wiatrem który musiał się wyhulać".
Vragoo
Vragoo 31 stycznia 2014, 19:47
Ir, dziękuję. To zachęca mnie do dalszej pracy.
liyun
liyun 3 lutego 2014, 01:11
lubię takie odnośniki do natury i krajobrazów, a tutaj połączenie antarktydy i suszy działa na wyobraźnię, tylko nie jestem pewna co do tej epoki lodowcowej - chyba za dużo się tej bajki naoglądałam w dzieciństwie i teraz jakoś mnie wybija z rytmu ;)
Vragoo
Vragoo 3 lutego 2014, 08:40
liyun, no tak, może się z tym kojarzyć - nie pomyślałem :) ale teraz już nie zmieniam. Mimo to dzięki za opinię.
przysłano: 31 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca