Literatura

Myślę (wiersz)

Martyna

Myślę a więc jestem

Co dzień upajam się tym tekstem

Myślę po to mam głowę

Całą a nie połowę

Myślę bo czasem warto

Nie wszystko dzięki fartom

Mam umysł tytaniczny

I zasób słów gigantyczny

Jestem spontaniczny

Trochę skandaliczny

Myślę bo to mi wychodzi

Myślę mi to nie szkodzi

A co się za tym rodzi

Że mnie nic nie obchodzi

Mam bombę w umyśle

Nie da się opisać ściślej

Jestem trochę frywolny

I nadzwyczajnie zdolny

Myślę za to mnie cenią

Fanki w oczach mi się mienią

Tak jestem pyszałkiem

I do tego mądrym całkiem

Dla mnie to jak zabawa

Kocham te gromkie brawa

Jestem ekscentryczny

Bo mam umysł hermetyczny

Myślę to nic nie boli

Więc myślę sobie do woli

Myślę to moja obrona

Orszak na zło ochrona

Sam sobie radzę

Myślę miej to na uwadze

Cechuje mnie odwaga

W myślach mi to pomaga

Ja tu nigdy nie zginę

Myślę więc omijam minę

Rozum jest moim przyjacielem

Jestem jego właścicielem

Nie zważam na negacje

Mam we wszystkim rację

Myślę to moja mantra

Moja renoma tak wiele warta

Nie ma w tym alegorii

To fakt bez ironii

Łajam wszelkie banały

Aplauz za oryginały

Myślę elokwentnie

I dialektuję chętnie

Nic nie trawestuję

Mi wszystko pasuje

Nie jestem megalomanem

Ani żadnym wandalem

Ja tylko myślę sobie

O mojej skromnej osobie

Myślę i to agituję

To pomaga tak czuję

Kończę heroiczny temat

Myślę to mój emblemat

 


fatalny 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 4 lutego 2014, 21:22
..początki..wiadomo trudne są :)..wytrwałości.
kresowiak
kresowiak 4 lutego 2014, 21:47
Szczerze to ciężko jest przebrnąć przez tekst do końca, ja zatrzymałam się w połowie i nie dałam rady. Dopóki nie wprawisz się w pisaniu ogólnie staraj się nie rymować, dobre rymy i rytm przychodzą z czasem po wielu przeczytanych autorach i setkach własnych wprawek. Spróbuj czegoś krótszego, bez rymów, na początek do nauki polecam Gałczyńskiego, Stachurę i może Larkina. To poeci od których możesz zaczerpnąć inspiracji i zobaczyć co się jak składa.

Pozdrawiam!
cloudia
cloudia 4 lutego 2014, 22:25
Oj tam, oj tam ;) Osoba nie jest taka skromna ;) Fajnie, że myślisz, a już myślenie podczas czytania, to jest to! Pzdr
calvados
calvados 5 lutego 2014, 10:42
Myślenie szkodzi w tej ilości, posłuchaj bardzo mądrej rady p. kresowiak.
przysłano: 4 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

Z serca dna
Martyna
Poezja
Martyna

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca