Literatura

esencja (wiersz)

pospolita ja

zawsze w pośpiechu

nigdy nie masz czasu się zatrzymać

 

czas jest esencją

tych wszystkich pytań, w których tonę

 

lecz nie słyszę już twojego głosu

 

bo nie możesz mnie słyszeć ty

ten krzyk stał się za głośny

 

słowa, które powinnam powiedzieć

zachowałam je w sobie

 

i płoną

 

jarzą się w całym tym obłoku

gówno wartych innych 

 

powiedzeń na głos

wyrzuconych z siebie

 

niczym wyrzucone resztki

ostatniej nocy następnego dnia rano

 

i płoną

 

bo mam ci za dużo do powiedzenia

i krzyk ten jest za głośny

 

lecz czas jest esencją

tych wszystkich pytań, których nie zadam

 

 

 


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 15 lutego 2014, 01:59
za Seneką powiem tyle:
"Seneka 18
I cisza może za­bić swoim krzy­kiem… w czte­rech ścianach samotności… "
Mithril
Mithril 15 lutego 2014, 08:15
"gorzkie żale są"........................"wiersza" nie ma

"bo nie możesz mnie słyszeć ty
ten krzyk stał się za głośny"....................."koda" bełkotu
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 14 lutego 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca