Literatura

Alabastrowa Księżniczka (wiersz)

Natalia Kopeć

Twa twarz wyłoniona,

z japońskiej szaty odkryta.

Alabastrowa cera,

jak morze po sztormie Tyś spokojna się wydajesz,

po raz pierwszy przede mną twarzą w twarz stajesz.

Rude włosy, równają się prawie z litą lisa,

zdobione peruwiańskim diademem.

Piękna jesteś,

jak kosz najcudowniejszych kwiatów na ziemi.

Oczy twe śmiałe, 

jak lew wpatrzona jesteś w zdobycz upolowaną.

Twa kobiecość przedstawiona została w zwartej i ciasnej kompozycji.

Zmysłowa, jak zapach róży,

jesteś, jak tajemnica- piękna, skryta, nieprzewidywalna...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 lutego 2014, 07:30
"Twa twarz" - i już babok na samym wstępie
nie widzisz tego, że "Twa-twa" to bełkot?

"Twoja twarz"

"(...)Tyś spokojna się wydajesz"...................dostrzegasz kocopoł?

"równają się prawie z litą lisa,"....................zalecam kilkukrotnie sprawdzać przed publikacją

"Piękna jesteś,
jak kosz najcudowniejszych kwiatów na ziemi.".......................jesteś w stanie zauważyć faux pas

dużo:
-piękna
-archaicznego "twe"
-twarzy

"Alabaster" (ładne słowo) w tytule w zupełności wystarczy

..........................cukierkowy tekst
aleksandra2000 14 grudnia 2023, 23:30
Jak na nastolatkę to fajny tekst. Komentujący powyżej powinien wziąć pod uwagę Twój wiek ale tak to jest gdy chęć dowalenia jest większa od rozumu.
przysłano: 22 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

Ciągła samotność
Natalia Kopeć

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca