Literatura

Nawet jeżeli mi się wycie pomyliło ze skowytem (wiersz)

abojawiem

Już milczę,

jak pies, który

nawet nie zaszczeka,

albo jak wilk,

który nie zawyje

z bólu, z tęsknoty,

chyba że

czyjegoś bólu,

czyjejś tęsknoty,

co to bardziej boli

niż swoje, chociaż

(a nawet tym bardziej)

staje się swoim.


przysłano: 22 lutego 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca