Literatura

on o tym wie (wiersz)

Jarosław Baprawski

w półcieniu drzew smakuję grzechu
w półcieniu rzęs teraz już wiem

 

niebo uśmierci z chęci na rewanż
zmęczone nocą kołyski bioder

 

z baryczną melancholią
chodzmy do kina

 

odeśpię kaca dobity fabułą
kolejnej stypy znudzenia

 

teraz już wiesz
jesteś z półcieniem
orientalnym fragmentem
euforycznego zauroczenia

 

daj jeszcze kęs
jest tyle drzew


dobry 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
planna 23 lutego 2014, 11:05
W każdym Twoim wierszu czytam barwy Twego życia.Są tak interesujące ,że codziennie zaczynam czytanie od JB
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 23 lutego 2014, 11:47
:)..tak trzymaj - pozdrawiam :)
calvados
calvados 23 lutego 2014, 15:26
i nic tylko karmić wyobraźnię, sycisz obrazami
przysłano: 22 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca