Literatura

z tej miłości (wiersz)

Jarosław Baprawski

mój ojciec był dobrym człowiekiem
jego pasek nie wypadał ze szluwek
czasem grzmiał jak wiosenna burza
lecz nie zaciągał ołowiem cumulusów

 

inni chłopcy mówili
że ich stary się nie pierdoli
pasek pachnie jak woda kolońska
a ojcowie co dwa dni pielęgnują odrosty

 

byłem ździwiony
mój pachniał drewnem
rąbałem namiętnie zimą
każdą jesienią wiosną
nawet latem

 

miałem ciepło

 


dobry 4 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
planna 23 lutego 2014, 10:56
Super,supe...sup...su...s................
calvados
calvados 23 lutego 2014, 10:56
obrazowe, zapach drewna, wody kolońskiej, powrót do dzieciństwa
przysłano: 22 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca