Literatura

Przypadkiem rozczarowany (wiersz)

gaj

jak diament
bezcenny zbieg okoliczności zaistniał
odgrzebany pazurem przypadku


fasetki odbijają złudzenia rzucają
na ścianę obraz zastyga - wrzuć monetę
może dostaniesz cyrkonię też się błyszczy
rozczarowaniem 

niczym jubiler szacujesz stracony czas
ważysz mierzysz oglądasz chociaż już
wiesz że
byłeś jesteś będziesz nim zapadnie zmrok
kawałkiem samotnej znalezionej przypadkiem
skały

 

https://www.youtube.com/watch?v=Dg23PopQxJs


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
cloudia
cloudia 22 lutego 2014, 21:52
Nie Gaj, nie przypadkiem rozczarowana jestem.
gaj
gaj 22 lutego 2014, 22:38
Sprostać wymaganiom elfa nie jest łatwo ;)

Dziękuję za głos.:)
planna 23 lutego 2014, 11:08
Końcówka wzruszająca.
cloudia
cloudia 23 lutego 2014, 12:26
pomyśl o zmianach w zapisie, zbyt wiele pretensjonalnych inwersji, nie udziwniaj na siłę, opowiedz coś po prostu
calvados
calvados 23 lutego 2014, 15:23
Poczekaj na rzeczowe uwagi z działu poetyckiego, może ktoś coś doradzi, mnie chwilowo nic nie przychodzi do głowy, trochę myśli do oszlifowania, ale sama mam pustkę w głowie, to nic nie podpowiem :-)
gaj
gaj 23 lutego 2014, 19:10
jak diament bezcenny
zaistniał z(bieg) okoliczności
wygrzebany przypadkiem

szlif kryształowego pazura
odbija złudzenia fasetki
rzucają obraz na ścianę
zastyga
wrzuć monetę dostaniesz
błyszczącą cyrkonię
rozczarowania

szacujesz swój stracony czas
ważysz mierzysz
niczym jubiler chociaż już
wiesz

byłeś jesteś będziesz kawałkiem
znalezionej skały

Podziękować za uwagi i podpowiedzi :)
przysłano: 22 lutego 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca