Literatura

biografia tęczy (wiersz)

Anna Dobrowolska

 

na świat przyszła w czerwieni

miś zielony czerwień w czołg zielony zmienił

klasowe mikołajki przywitały turkusowe bajki

na palecie studiujących barw pojawił się beżowy ptak

wśród pączków drzew pomarańcz mignął w tle

zastąpiła ją biel – wszystkich barw kalejdoskop we mgle

na urodziny wiatr tęczową melodię gra

na pożegnanie tęcza odbita w lustrzanych łzach…

                                                                         a.d


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 23 lutego 2014, 15:15
Nie ogarniam bałaganu myśli, pozdrawiam
Ata
Ata 23 lutego 2014, 20:05
może i kolorowo ale i ja dostrzegam chaos..
przysłano: 23 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

Iluzoryczna tęcza
Anna Dobrowolska
otchłań
Anna Dobrowolska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca