Literatura

"A MNIE SIĘ MARZY KURNA CHATA" (wiersz)

Halina Bilenki

"w dzisiejszych czasach

w dzisiejszej dobie"

 

nic już nie funkcjonuje normalnie

(niejedentopowie)

 

żadne reguły

tudzież wszelkie prawa

 

one tendencje

chaosu (raczej) przejawiają

 

przyznam

że to już nie jest zabawa

 

 

 

śmiech raczej pusty

się manifestuje

 

bez grama

starej serdeczności

 

głowa najczęściej

w pustkę pudłuje

 

choć pełna myśli

w ich zawiłości

 

a biedne serca

na alarm biją

 

ale posłuchu

nie mają wcale

 

chociaż od tęsknot

powietrze wibruje

 

braki w miłości

mocno demonstruje

 

lecz...

 

 

jeden błąd mały

życie dzisiejsze zawiera

 

większość chce być kochana

ale kochać nie chce

 

 

cholera


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 27 lutego 2014, 10:50
Racje zawarte w kontekście utworu jak najbardziej słuszne, pozdrawiam ciepło
przysłano: 27 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

"POWRÓT TATY"
Halina Bilenki
EURopa
Halina Bilenki
P JAK SŁOWA ESTETA
Halina Bilenki
KRYSZTAŁOWE WYMIARY
Halina Bilenki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca