Literatura

Sen (wiersz)

gaj

Jak to było
zaprawdę powiadam wam
wiem że nic nie wiem

 

Dobrze by było w końcu się obudzić
i zobaczyć świat takim jakim jest

 

Wiatr potargał włosy zasłoniły oczy 

nic nie widzisz szept liści
drzewa nie pozwala słyszeć
śpiewu ptaków

 

Zegarmistrz dobrze się bawi
zsyłając barwne sny
na przemian z koszmarami

 

Szybujący ptak feniks
kupka popiołu

 

http://youtu.be/obvizJRnezA

 


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 1 marca 2014, 20:52
ja odbieram każdą strofę jako osobny temat, nie klei się..
gaj
gaj 1 marca 2014, 21:40
Przypomnij sobie jak śnisz Agato... :)
Ewa Czaplewska 1 marca 2014, 22:07
Dwie ostatnie wyśmienite!
bossanova
bossanova 1 marca 2014, 23:10
Dla mnie to jest garść luźnych cytatów, przemielonych tysięczny raz skojarzeń i patos użyty jako spoiwo. Zgadzam się z Agatą, źle klei się.
gaj
gaj 2 marca 2014, 08:14
Ulotny jak sen
sens
nie znajduje
stałego oparcia

nie mam wyjścia
polecę

;) Dziękuję za głosy i komentarze
calvados
calvados 2 marca 2014, 10:25
Feniks zdechł- tak mi się opis na gg przypomniał, pozdrawiam
przysłano: 1 marca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca