Literatura

ofiarowanie (wiersz)

netah

( w każdym wierszu prócz jednego są wilki...- przyp. Szluger)
dzikość prostych słów
okrucieństwa prawd
i jeszcze raz
prosto w serce
między zwierciadła źrenic

dom dzikiej bestii we mnie
oczyma jej oglądam
nagie ramiona kobiet
tak blisko
życie
krew
tak blisko
śmierć

niewiara i bezbrzeżny lęk
szaleńcze gonitwy uczuć
i jeszcze raz
prosto w serce
śmierć

opuszczasz moje dłonie
snuję dla ciebie nić z brązu
papierowe kształty cieni
nocna mgła w kręgu bogów
tak blisko

uczczę was teraz
życiem
krwią
teraz zatańczę
i poniosę w noc moją miłość
poprzez mroczny las i księżycowe polany
teraz
ofiara mojej miłości
zaklęta jest w wyciu wilków
i śmierci

słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 września 2001

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca