Literatura

Wampiryczne defloracje (wiersz)

Szluger

wiersze sprzed ponad dwóch lat...( oj , Szluger, Szluger , zmieniłaś się - przyp. Szluger)
mała
maleńka
w twojej dłoni
pozwalam ci na wszystko
możesz mnie ranić
i tak będę płakać z rozkoszy

myślałam
że zwariuję z bólu
płonęłam od środka
tryskały ze mnie krwawe strumienie
nie mogłam cię poznać
byłeś wtedy wampirem

prosiłam
bądź dla mnie dobry
zapytałeś tylko
czy jesteś już wewnątrz
a potem jakby nigdy nic
powiedziałeś
to przecież nie ma żadnego znaczenia
żadnego znaczenia
już zapomniałam

zaplątany w koronkową halkę
swojej cesarzowej
dusiłeś się z braku powietrza
z dzikiego bólu
z miłości
dlatego poszarpałeś mi piersi zębami

nie
potrafię powiedzieć nie
odmówić ci
ciała
duszy
fałdowanej przestrzeni
słodkiej i gorącej
wiem
że to boli

kiedyś mówiłam sobie
za nic w świecie
nigdy tego nie zrobię
a jednak
wiedziałam że chcesz
czułam jak prowadzisz mnie po swojej lepkiej skórze
i wzięłam cię do siebie

skulona
zmęczona i mokra
leżę
przy tobie
przy pijanym tobie
zlizuję z twoich ust mój własny smak
ogarnia mnie bolesne ciepło
jestem grzesznicą...

weźmiesz mnie
po pijanemu
w huku oceanu
we mgle
w nocy
w małej chatcena wybrzeżu
stopimy się w gorącą masę
potem zrobisz mi zdjęcie

kiedyś stąd wyjedziemy
ta wizja mnie już goni
w łożu stokrotek zapomnisz o świecie
przy mnie
w komunie
w chaosie
mój hedonisto
utopimy skrupuły w butelce wódki
nowonarodzone szczenięta miłości
również

w ciągłej huśtawce
nastrojów
myśli
pulsujacych emocji
próbuję
prawie zawsze bezskutecznie
odnaleźć Ciebie Którego Kocham
nie wiem
gdzie jeszcze mam szukać
żeby znów zatopić się w twoim cieple

moja ręka
taka zimna
zwisa obojętnie z oparcia kanapy
ty jesteś daleko
daleko tak
na obcej wyspie fotela
nie patrzysz
nie widzisz
albo widzisz we mnie dziwkę

kochanie
mów do mnie
długo i gorąco
głaskaj mnie słowami
jeśli nie możesz
dotknąć mojej twarzy
wilgotną dłonią

dobry 10 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 sierpnia 2001

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca