Literatura

Białe serwetki (wiersz)

Potisz

w restauracji Maska
zbierała propozycje od zgromadzonych twarzy

 

teraz stolik wyniesiono
na zewnątrz
a jej kazano milczeć

 

pod ręką ma śnieg czasem skwar

 

nie wrócą listy miłosne
sprzedawane za monetę
z bicia serca

 

wiatr je niesie pod adres
gdzie gońcom palą się dłonie

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
MiLo Mirosław Nowicki
MiLo Mirosław Nowicki 20 marca 2014, 17:48
pierwsza strofa to porażka = > zrób coś z tym.
ostatni dwuwers smaczny
Potisz
Potisz 20 marca 2014, 17:51
W sensie?
MiLo Mirosław Nowicki
MiLo Mirosław Nowicki 20 marca 2014, 22:15
w sensie: ostatni dwuwers spodobał się
Potisz
Potisz 20 marca 2014, 23:06
A w sensie porażki?
MiLo Mirosław Nowicki
MiLo Mirosław Nowicki 20 marca 2014, 23:39
na bogów wszetecznych:
twarze znalezione na mapie obrusowych wysp?

przeczytaj to głośno i wyraźnie
bossanova
bossanova 21 marca 2014, 00:18
w restauracji Maska gromadziła
propozycje anonimowych
twarzy pochylonych od niechcenia
nad menu dnia
Potisz
Potisz 21 marca 2014, 00:33
Ohoho, Bossa, Twa propozycja nie wyglada dobrze ;(
bossanova
bossanova 21 marca 2014, 00:35
ale realnie
Mithril
Mithril 21 marca 2014, 06:16
..............tekst rozwleczony i mało spójny idzie wyliczankowo/czkawkowo,
jakby entery miały uruchamiać (podejrzewam, że wyobraźnię) przerywany dopływ
przekombinowanego prądu:

"zbierała propozycje od zgromadzonych twarzy"

"pod ręką ma śnieg czasem skwar"

"gdzie gońcom palą się dłonie".............................jako wysilone i nic nie wnoszące
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 20 marca 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca