Literatura

Wróć choć na kołysankę (wiersz)

Potisz

co noc dla ciebie wstaję

 

odzyskuję wiarę
i wypinam pierś
byś wyciągnął po nią rączkę

 

tylko tyle mogę

 

jestem królową
która nie opuszcza
kołyszącej się wieży

 

wróć

 

do miejsca gdzie
czuwają smoczki

 

wiem że potrafisz


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
jakaś zaborcza miłość, co każe nie dorosnąć. Hmm.. Zbudowany zgrabnie ale jeśli chodzi o treść to ja nie wiem...
Potisz
Potisz 26 marca 2014, 23:05
Nie do końca:) Chodzi o matkę i jej dziecko, które nie może już wrócić...
przysłano: 26 marca 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca