Literatura

Czy to naprawdę już koniec (wiersz)

Potisz

stary wizerunek szeleści na strychu
powinienem się go pozbyć
lecz wciąż trzymam kciuki

i nieznany jest mi ból serca

mimo że doskonale pamiętam moment
gdy bladość twej twarzy
przeszła w tapetę
mieszając się z nieśmiertelnymi malunkami

w pudłach pamiątki ze środkowym palcem

taśmowo dawno przegrana
przestałaś wydawać głos

niczego nie potrafisz już wyprowadzić

słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bossanova
bossanova 17 kwietnia 2014, 20:38
nie czuję bólu w sercu

mimo że doskonale pamiętam bladość
twojej twarzy wspartą w tapetę
zapełnioną nieśmiertelnością
malunków

Tyle dla mnie. Wesołych Świąt Potisz :)
Potisz
Potisz 17 kwietnia 2014, 20:52
Ok. ale to nie jest prezent na święta, mam nadzieję;) Wesołych, Bossa:)
Mithril
Mithril 18 kwietnia 2014, 06:12
........................dublowanie ma sprzyjać - czemu(?)

"Czy to naprawdę już koniec (wiersz)
Potisz

stary wizerunek szeleści na strychu
powinienem się go pozbyć
lecz wciąż trzymam kciuki

i nieznany jest mi ból serca

mimo że doskonale pamiętam moment
gdy bladość twej twarzy
przeszła w tapetę
mieszając się z nieśmiertelnymi malunkami

w pudłach pamiątki ze środkowym palcem

taśmowo dawno przegrana
przestałaś wydawać głos

niczego nie potrafisz już wyprowadzić


słaby 1 głos
0
fatalny 1
słaby 0
przeciętny 0
niczego sobie 0
wartościowy 0
bardzo dobry 0
wyśmienity




kresowiak wczoraj, 19:48
Najsłabsza jest moim zdaniem część trzecia, przedobrzyłeś tutaj ze wzruszeniem. Ciekawi mnie natomiast ostatni wers. Muszę przyznać, że choć Twoje pisanie nie jest tym za które dam się pociąć, to jest w nim coś charakterystycznego - być może wolny zjazd, niedotleniona akustyka. Nie wiem, jeszcze zobaczę.

Potisz wczoraj, 19:53
Mitrill nie lubi ze mną gadać ;)
Kresowiak - cieszę się, że mam własny styl, a nie tak jak niektórzy próbują mi wmówić, że piszę zgodnie ze współczesnymi trendami mody;)
Potisz
Potisz 18 kwietnia 2014, 12:58
Niczemu. Czasem tak mi się wkleja podwójnie ;(
przysłano: 17 kwietnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca