Literatura

fru stacja(P) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

a gdybyś miała przyjść przed zimą
to każdą jesień lato wiosnę
jednym bym tylko gestem minął
jak wodę rozchyloną wiosłem

gdybyś za rok mi wyszeptała
że złe i durne już za nami
z godzin zbudowałbym ci pałac
miesiące palił wraz z listami

a gdyby miały minąć lata
dekady zaklinane w wiekach
przebiegłbym po nich na wariata
kochał i tęsknił no i czekał

lecz gdy już wiesz że nasza rzeka
ciała i duszy nie obmyje
z kochanka zmienię się w człowieka
co po nic żyjąc już nie żyje


wyśmienity 13 głosów
3 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 19 kwietnia 2014, 09:48
Grzesiek, rozświetliłeś mi poranek :)
Pięknych Świąt życzę:)
gaj
gaj 19 kwietnia 2014, 11:32
Zastanawiam się czy ostatnia strofa to przestroga?... :)
bossanova
bossanova 19 kwietnia 2014, 19:54
Dojrzały wiersz pod świetnym tytułem. "Fru" to po szwedzku żona i pani też. Aż mnie zabolało i coś ciśnie w gardle. Popraw tylko "zbudowałbym'.
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 20 kwietnia 2014, 09:17
..luks :) -pozdrawiam
przysłano: 19 kwietnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca