Literatura

À bout de souffle (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

w czarno białym filmie

biegnie ulicą

ciemną plamę na jasnej koszuli

przyciąga trotuar

 

ten kadr gonię

bojąc się dogonić


słaby– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 20 kwietnia 2014, 19:43
Pewnie nie tylko peel goni natrętne kadry...przez całe życie aż do utraty tchu.
Film był świetny, ciągle pamiętam Belomondo w roli głównej i plotkę, że ponoć Jean-Luc Godard, nie miał do końca rozpisanego scenariusza i podawał aktorom kwestie już na planie zza kamery.
Pozdrawiam:)
bossanova
bossanova 20 kwietnia 2014, 20:42
też se wrzuciłam w google, ale to nic a nic nie pomogło wierszykowi (?)
przysłano: 20 kwietnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca