Literatura

Kwiaty (wiersz)

cupis

Kwiaty

 

 

Kwiaty w oknie

kwiaty w sadzie

każdy kwiat się słońcem kładzie

ciepłe płatki w miękkość dłoni

każdy kwiat się w zapach goni

na puszystej łąki scenie

świat się zlewa w przemienienie

kwiaty-słońca

kwiaty-ptaki

kwiaty w wianek snem bogaty

kwiaty-smaki

kwiaty usta

każdy chce się łąką huśtać

 

kwiaty z wianka prosto w dłonie

za kwiatami z wstążek włosy

jeszcze z  płatków brąz ramiona

wstaje z kwiatów

że to ona

płatki-piersi

prężne kwiaty

w piersiach pąki

złote bąki

z bajki wstają wszystkie światy

i wiązanką pełne wonie

opadają miękko w ręce

i świeżością jędrnej skóry

zawiązują się w sukience

o kolorze dawnej ciszy

wybarwionej na peronie

co dojrzewał w porze kwiatów

gdy raz pierwszy biegłem do niej…

 

 

 

 

 

.....


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 maja 2014, 10:15
...gimnazjalna przeinwersonowana patatajka
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 12 maja 2014, 17:14
tak tak patataj
Ata
Ata 12 maja 2014, 19:02
a ja tutaj coś widzę.. nawet uzasadnienie dla powtórzeń /może taki mam nastrój, wrócę żeby się upewnić../
calvados
calvados 13 maja 2014, 09:26
o ile faktycznie powtórzeń masa, te początkowe przeszkadzają, kolejne są zgrabnie w treść wplecione, lekko, zwiewnie, wiosennie, pogodnie, ukwieciłeś mi się łąkę w wyobraźni, wielki plus za nastrój
xminutka
xminutka 13 maja 2014, 14:25
Pierwsze wrażenie: rymowanka, ale po chwili okazuje się, że absolutnie błędne. Lekko, zwiewnie i przyjemnie odrobinie erotycznie, druga część lepsza niż pierwsza.
przysłano: 12 maja 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca