Literatura

Jestem panią samej siebie (wiersz)

Gagatka


Spójrz w niebo
to ja
skrzydłem niebieskim
tnę chmury kosmate
to ja
a w kałuży moja twarz roześmiana
drzewa jesienne snują opowieści
wiatr kołysankę im śpiewa
ptaki zdziwione gapią się na mnie, bo
znają mnie z tego parku hen w dole
jak do ziemi chłodnej przytulona
zraszałam trawę zieloną słonymi łzami
teraz watę cukrową z chmur jem
czy słyszysz śmiech aniołów
jak na cymbałach gwiezdnych
grają skoczne melodie?
hej hej
myśli złe na ziemię
wyrzucam z kieszeni z napisem przeszłość
do jeziora niech wpadną głęboko
przepadną.. utoną......
Nie milczę już więcej
dla nikogo
jestem panią samej siebie
tu we własnym życia niebie
Chodź pościgamy się z wiatrem
i burzy rydwanem w pioruny
zaprzegniętym............
no chodź obudźmy uśpione
demony!!!!!!!!!


słaby+ 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Diablica
Diablica 6 listopada 2003, 12:08
Myślęze ten tekst jest dobry, tylko trzeba go umiec zrozumiec, ponadto fascynuja mnie wiersze o demonach i aniolach
Diablica
Diablica 6 listopada 2003, 12:08
Myślęze ten tekst jest dobry, tylko trzeba go umiec zrozumiec, ponadto fascynuja mnie wiersze o demonach i aniolach
justyna
justyna 12 stycznia 2007, 02:27
podobaja mi te wiersze :) od mnie 10
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

UM25 2
Gagatka
UM25 3
Gagatka
UM25
Gagatka
Wzywam cie
Gagatka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca