Literatura

Ornot (wiersz)

Gilli-killi

Nie cały lecz pół
prze-połowiony komu w oczy
patrzy a komu nie patrzy
Co mu w oko
liczności liter
którym
ułożył siebie na kanapce

Rym w tym wersie siebie zatrze

Komu zakola na głowie komu
głowa za kola -
na ławeczce który szlak
je przecina i trafia

Powiesz że tobie krzykniesz
znowu - skądże powiesz
że to be
tego się nie dotyka

To nie słowa
a półliterówki


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hadwao
hadwao 15 maja 2014, 19:51
Dobrze skrojony tekst. Poukładałeś w nim wszystko. Przypomina mi trochę wiersze Białoszewskiego i jego zabawy słowem, choć nie wiem czy takie porównanie może być odebrane jako komplement
gilli-killi
gilli-killi 15 maja 2014, 20:00
Nie wiem czy porównanie do mistrza Białoszewskiego jest stosowne, ale dziękuję.
calvados
calvados 16 maja 2014, 04:12
zabawa słowna, odczytana z pauzami, wymaga trudu, acz podziwiam
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 16 maja 2014, 09:36
mnie takie zabawy średnio kręcą, dlatego nie oszalałam,
ale generalnie bardzo lubię literaturę brzydką, bardzo :)
bossanova
bossanova 16 maja 2014, 14:25
półliterówki albo całe literatki z meniskiem wypukłym :), fajnie
przysłano: 15 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

Paciorkowiec
Gilli-killi
Wierszał 1/2
Gilli-killi
Siadanie/śniadanie
Gilli-killi
6 kwietnia
Gilli-killi
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca