Literatura

w rzeczy samej smutny erotyk (wiersz)

Kuba Nowakowski

spotkałem dzisiaj pięć niedoszłych narzeczonych

ból tym większy że spodobało im się stać pod jednym drzewem

wyobrażacie sobie

pięć historii z pustką w tle na sekundę kwadrat

wynik?

zachciałem wyglądać jak shane macgowan żeby

mieć usprawiedliwienie zamiast wideł w plecach

 

mocne postanowienie poprawy podzieliłem na pięć kulek

jak chleb zagnieciony z pajęczyną i gorzką śliną

wetknąłem w tyleż powidłowych ran

 

błąd

czarna polewka poszła mi z nosa


dobry+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 18 maja 2014, 21:35
Historia prawdziwa, choć przerysowana. Trzy stały.
Muszę zapamiętać, żeby na imprezy masowe chodzić w papierowej torbie na głowie...
Mithril
Mithril 18 maja 2014, 21:49
zapomniały lamp oliwnych?

a torba papierowa, może się przydać - w samolotach się przydaje :-)
i nie ma jak w powidłach - fakt po nich to tylko dziury w plecach
zapach benzyny
zapach benzyny 18 maja 2014, 22:20
Surrealistyczne natężenie bólu - duże skupisko.
gilli-killi
gilli-killi 18 maja 2014, 23:44
Interesująca opowieść. Aż boję się pomyśleć, co by było.
Tessa5544
Tessa5544 19 maja 2014, 02:18
Kuba dziękuję........ powiedziałeś to o czym pomyslałam
calvados
calvados 19 maja 2014, 08:42
odpowiem przekornie- niech żałują (one)
a z drugiej strony może owych kobiet nie warto żałować- wersja optymistyczna
punkleks
punkleks 19 maja 2014, 13:43
znam ten ból...
hadwao
hadwao 12 lipca 2014, 20:28
Ciekawe
przysłano: 18 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca