Literatura

W granatowo-białe paski (wiersz)

Cytra

 

 

nie po to kupiłam strój kąpielowy aby go trzymać w walizce

 

co z tego że nie mogę się opalać
ginie w nim mój brzuch pręży się ciało
to naczynie smutku ożyje

 

koło wnuków nie będzie pamiętało zmęczenia
a rzucone na głęboką wodę
jeszcze popływa trzymając świat za piętę

 

liczę że czerwiec
który tak pośpiesznie wieku mi dodaje
tego lata troszkę sfolguje właśnie po to

 

ten strój


niczego sobie 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 maja 2014, 06:29
"[>by<] go trzymać w walizce".....................aby


"nie po to kupiłam strój kąpielowy aby go trzymać w walizce

co z tego że nie mogę się opalać
ginie w nim mój brzuch pręży się ciało
to naczynie smutku

koło wnuków nie będzie pamiętało zmęczenia
a rzucone na głęboką wodę jeszcze popływa
trzymając świat za nogę

liczę że czerwiec który tak pośpiesznie
wieku mi dodaje tego lata
troszkę sfolguje właśnie po to

mam strój"
Cytra
Cytra 22 maja 2014, 10:24
Dziękuję Mithril, tym razem skorzystałam z podpowiedzi, nie mam już głowy do pisania, jestem już jedną nogą w samolocie :) boję się lotu.
Jollla
Jollla 22 maja 2014, 14:00
Nie bój się - z drugą nogą w samolocie będzie już znacznie bezpieczniej ;)
bossanova
bossanova 22 maja 2014, 14:15
a może lepiej: trzymając świat za piętę?
Cytra
Cytra 22 maja 2014, 15:50
Dlaczego piętę, nie lubię pięty nawet gdyby to była pięta Achillesa, przewagi nie uzyskam :) wolę uda, bo jak się uda, to można sięgnąć do pośladków i pograć w "dupniaka"
bossanova
bossanova 22 maja 2014, 16:54
no właśnie tylko wtedy uzyskasz :), pupy bym nie ruszała, bo może poważnie "upupić'
Cytra
Cytra 22 maja 2014, 17:15
Dobrze, niech będzie pięta :)
przysłano: 21 maja 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca