Literatura

Kelly watch the stars (wiersz)

Szluger

patrz w gwiazdy
sierpniowy syriusz
mruga do ciebie białym okiem

w plastikowej torbie mamy wino
całe dwie butelki
możemy iść się upić
prosto i zwyczajnie

albo lepiej nie dzisiaj
zostawmy coś na później
żeby nie płakać kiedy
zrobi się naprawdę fatalnie

dźwięki z syntezatora
przefiltrowane przez niedopalony mózg
jadą na długą wycieczkę
trasą basowych podkładów

(patrz w gwiazdy kelly patrz patrz
w gwiazdy patrz kelly)

teraz tylko skończ tego portera
odstaw kufel na miejsce
przestań się mnie wstydzić
chodź na most albo jakiś ciemny dach

i patrz
tam na niebie
spadająca
gwiazda
rysuje
długą
świetlną
linię
ach
jak

a) PIĘKNIE
b) DZIWNIE
c) SMUTNO

a może wszystko na raz <>

trzymam go za rękę
włączyłeś walkmana

dlaczego?

<<<>>>>
w gwiazdy patrz

słaby 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 sierpnia 2001

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca