Literatura

Plociuszek (wiersz)

Ewa Kulczyńska

 

Czy to moja wielka wada, że mój język ciągle gada?

Tu coś powiem i tam też, oto plotki jakich chcesz.

Później wstyd mi trochę za to, co koleżance zrobiłam.

Ona chciała mi się zwierzyć, ja po prostu ja zdradziłam.

 

Nieco jeszcze upiększyłam, żeby akcja lepsza była.

I tak z prostej mej słabości, cierpi ona w cichej złości.

Jest mi przykro, więc przepraszam, mówiąc, że to wina nasza.

Gdyby ona nie mówiła, ja bym plotek nie stworzyła.

 

Tracę przez to zaufanie.

Lecz, czy zasłużyłam na nie?


słaby– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 maja 2014, 18:13
................................"ojezu"
kopia cesarza internetu 22 maja 2014, 19:41
wartościowy pod względem treści...
Ir
Ir 22 maja 2014, 19:56
Beznadziejne.
Mi Lo
Mi Lo 22 maja 2014, 20:44
nie jest dobrze. nadmiar prostoty poraża. wręcz przeraża.
przysłano: 22 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

O sprawiedliwości
Ewa Kulczyńska
O oszukanej Dance
Ewa Kulczyńska
O Lence
Ewa Kulczyńska
Co mam robić?
Ewa Kulczyńska
O pragnieniach
Ewa Kulczyńska
Ciuszki
Ewa Kulczyńska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca