Literatura

Medytacja nad nieskończoną teraźniejszością (wiersz)

Enturiarium Minuk

ironia bytu
stanowczo sunący punkt obecności
punkt kącik warg w dowodzie osobistym

 

przeszłość zatrzymana w osiągniętych zmianach

 

teraz!
myśl splątana w duchowo-neuronalny obwód

ekran komputera twoje oczy patrzą na znaki
kropka pod wykrzyknikiem!
ten punkt jest teraz bytem
kosmosem
twoje ja zamarło w bezruchu


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 24 maja 2014, 18:18
...........................np.

"[egzystencjalna] ironia
stanowczo sunący punkt obecności
(...) kącik warg w dowodzie osobistym"

od-bytu, to już się wszelkie fora..............................uginają

jeszcze z tym..................."duchowo-neuronalny".................c óś zrobić
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk 25 maja 2014, 13:31
Bo byt to pojęcie głębokie. Nie chodziło mi o "egzystencjalną ironię" tylko "ironię egzystencji" nieludzkiej.
Może nie ma wykluczania się duchowości z neuronami? Dla mnie nie ma.
Po co tą plebejskością rzucać....
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk 25 maja 2014, 13:41
czy ta druga część działa?
przysłano: 24 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

Niezależność
Enturiarium Minuk
Włosy planet
Enturiarium Minuk
Przenoszenie
Enturiarium Minuk
Wewnątrz/Zewnątrz
Enturiarium Minuk
Samobójstwo albo poetyzowanie
Enturiarium Minuk
Delikatność
Enturiarium Minuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca